Välkommen …till Team21 2.0 på webben

Vi är en ideell förening som håller på med Slotracing och vi finns i Föreningshuset på Storgatan 66 i Mönsterås.

Vi har öppet på banan Torsdagar kl.18-20.

Slotracing är det som kallades spårstyrd miniracing förut.

Bilarna är i skala 1:24 och de körs på en 8-spårs bana som är 155 fot lång (knappt 48m).

Typen av bilar man kör med anpassas efter ålder, förmåga och plånboken.

Team21’s verksamhet är i första hand till för att erbjuda dagens ungdom nöjet att köra slotracing på en riktig bana och med riktiga bilar.

Vi hjälper till med att hålla bilarna i trim i början och det tar inte så lång tid innan man lär sig att meka själv - är man inte så teknisk från början så blir man det ganska snart.

Medlemskap kostar 50:- / 100:- per år och en nybörjarbil kostar från 500:- . Vi kör en serie med klubbrace varje säsong för medlemmar som har egen bil.

Flera öppna tävlingar och mästerskap har arrangerats av oss. Stortävlingar som Survivor och RL-Nat’s har lockat förare från hela världen genom åren. VM och EM har också genomförts på vår anläggning vardera två gånger.

Vi hade världsrekordet i varvtid för den snabbaste klassen några gånger på 90-talet.

Vi har hyrbilar så att man kan prova på ett tag innan man köper sig sin egen bil.

Hyrbilarna används också när vi hyr ut hela banan till den som så önskar - det passar utmärkt för företag, föreningar, kalas, svensexan eller för ett kompisgäng.

Vi har även en liten butik på klubben där vi säljer de bilar och tillbehör som behövs för klubbverksamheten.

Klubbens Historia:

Mönsterås GoKartklubb Team21 bildades 1966 med ambitionen att få till en gokartbana i Mönsterås.

Man hade en liten klubblokal i en källare i hyreshusen på Ljungnäs och i Ungdomsgården Solhem fanns det en 4-spårig Märklinbana.

Klubben bytte sedan upp sig till en 4-spårig masonitbana som fanns i gamla ICA-affären vid Mölstadskolan. Det blev lokalproblem där och klubben flyttade in i det som nu är Ju-jutsu-föreningens lokal i Föreningshuset och började restaurera ännu en gammal bana.

Kort därefter fick klubben nys om en BlueKing-bana (den första som Hasse Nilsson byggt) som fanns i Göteborg. Den köptes av GO-69 och med hjälp av motorsåg gick den att lasta in i en lastbil för transport till Mönsterås.

1977 flyttade klubben in i den nuvarande lokalen och banan sattes upp. Första helgen i december 1977 (eller –78?) kördes GBG 1.000:- hos Team21 i Mönsterås. Kvalvinnare i G7 var Rickard Lund med tiden 3,87 sekunder.

Något år senare införlivades utrymmet för mek-lokalen genom att göra ett hål i väggen. Där fanns då varken väggar golv eller tak men utrymmena gjordes användbara och köket och butiken blev till.

I slutet av 70-talet började klubben en storhetstid i och med att tävlingarna Survivor hölls.

1985 och 1988 hölls EM-deltävlingar, till 1988 rensades vinden för att bli mek-utrymme för 70-talet deltagare.

Därefter följde tävlingarna RL-Nat’s och det var tillställningar i som ingen någonsin sett maken till. 1994 och 1999 var det dags för VM.

Aktiviteten var febril på klubben, inget projekt var för stort och det var en omfattande verksamhet med öppethållande tre dagar i veckan och oftast öppet även dagarna däremellan. De lite äldre medlemmarna hade fått körkort och bildade en Rally-sektion. Klubben var rena ungdomsgården med aktiviteter som slotracing, rally, kaffestuga, rep- och festlokal dygnet runt sju dagar i veckan. På den tiden tog det 2-3 dagar att måla om hela lokalen och det kördes Sommarrace, spelades brännboll och hölls julfester som gjorde skäl för namnet.

1991 förpassades den gamla Kingen till tippen och en ny bana byggd i MDF-board blev till. Rekorden stod som spön i backen på de första tävlingarna. Tyvärr hade sporten blivit för kostsam i takt med den tekniska utvecklingen och antalet utövare blev mindre och mindre för varje år.

Efter några år med låg aktivitet gjordes år 2003 en insats att åter få igång aktiviteten med inriktning på ungdomsverksamhet.

För att understryka nystarten ändrades namnet på klubben till Team21 2.0 . Det lyckades och idag är aktiviteten över förväntan.