Race-rapport

Åtvidaberg 22/1-2005


Bilder …mer bilder längre ner


Deltagare

Vi åkte i fyra fullastade bilar tidigt i ottan på lördagen för att rejsa på Åtvidabergs MK’s 6-spåriga bana, efter några varv i rondellen var vi plötsligt framme.

Det var med förväntan vi - Jesper R, Albin, Simon N, Emil, Kalle, Viktor, Alexandra, Johanna, Natta, Jojjo, Max R, Jakob S och chaufförerna Johan, Eva, Marie, Håkan, Bengt – gick uppför trapporna och väl där möttes av andra racers från Åtvidaberg – Boxholm – Karlskoga – Västerås samt Guss och Landrud. Totalt var det 58 startande i klasserna Junior-16D, G12-Saloon och Box 12.


Tävlingen

Meningen med tävlingen var att framförallt mötas för att diskutera framtida utbyte / tävlingar för kids / ungdomar och för att samtidigt få rejsa lite grann mot varann.

De båda standardbils-klasserna kördes varvat med varandra och inleddes med 1 minuts tidskval som avgjorde placeringen i kvartsfinaler om 6x2min, semifinaler 6x2min och final 6x3min. Det innebar mycket körtid för alla – och det var ju det som var meningen.


Resultat

Eftersom vi visste att banan var helt annorlunda och av annan karaktär jämfört med vår hemmabana så var förväntningarna på bra placeringar inte något vi räknade med – men den inställningen kom helt på skam skulle det visa sig. Trots att de flesta inte hann med att träna mer än några minuter på den för oss knixiga banan gick det bra i kvalet. Alla kids körde bra och Emil överraskade med näst bästa tid.

Alla körde kvartsfinaler, Max Kalle och Albin åkte ut i semi, men Emil och Johanna tog sig ända till final. Emil fick tyvärr motorproblem 2-3 heat in i finalen och fick bryta då han låg tvåa endast 1 varv efter ledaren Tom som sedan tog hem det på hemmabanan. Det var Johanna som lyckades allra bäst av oss genom att köra hem fjärde-platsen i finalen. En enorm prestation då det var hela 24 startande i klassen, Johanna blev därtill bästa tjej i hela fältet – Grattis. Det var verkligen en överraskning för oss alla att alla körde så bra i Junior-16D, och alla fick välförtjänta något pris vid prisutdelningen.

I G12-Saloon infriades däremot förväntningarna, och några framskjutna placeringar var det inte tal om. Jag och Håkan var knappt 1 sekund efter redan i kvalet, i vår kvartsfinal orsakade vi mängder med krascher för alla för att vi körde ur så ofta och vi får tacka Kent G från Karlskoga att vi inte hamnade allra längst ned i resultatlistan :-) …men vi hade kul hela tiden och det var det som räknades för oss (denna dag i alla fall…).

Resultatlistorna finns i forumet.


Det kommer mera

Vid en diskussion mellan representanter för de närvarande klubbarna var vi överens om att fortsätta på den utslagna vägen och anordna flera tävlingar - även de ska i första hand vara till för de yngre förarna för att ge dem en chans att tävla mot varandra på varandras banor.

Tävlingarna kommer tills vidare att vara fristående från varandra. Vi enades i stort om de tekniska reglerna för bilarna, men det blir upp till arrangerande klubb att anpassa tävlingsförfarandet som det passar på bästa sätt. Se mer i forumet.


Många tack

Vi vill tacka arrangerande Åtvidabergs MK och alla era funktionärer för ett utomordentligt arrangemang. Ett särskilt tack till Ulf som skötte sysslan som tävlingsledare på ett föredömligt sätt – strulfritt / handfast / bestämt / kommunikativt / vänligt, allt på en och samma gång.

Det var också mycket trevligt att så många klubbar och förare bemödade sig att komma - det bådar gott för framtiden.

Jag tror att jag kan lova att vi i Team21 kommer tillbaka när det vankas race nästa gång – vi var alla jättenöjda med dagen.

/ Bengt


Bilder